Blog

Pet House Sonny – družinska trgovinica z osebnim pristopom

Preberi več

 

V letu 2022 lahko naše izdelke za vaše hišne ljubljenčke kupite ali prevzamete tudi v družinski trgovinici na Ptuju (kmalu odpira tudi svoja vrata poslovalnice v Mariboru).

 

Tako se vam predstavijo: 

V letu 2019 smo z željo po boljših, zanesljivih, neoporečnih, kakovostnih izdelkih za male živali ter z željo po nekoliko drugačnem, osebnem pristopu, kjer bi vsaka stranka prejela individualen, prijazen pristop, odprli fizično družinsko trgovinico na Ptuju. S ponudbo, kot je na Ptuju nikoli ni bilo in je ni v bližini niti zdaj.

V letu 2020 smo preselili vso to ponudbo in naš pristop prav tako na splet. Kot se vsaki stranki posvetimo pred nakupom v fizični trgovinici, skupaj spijemo kavico in spoznamo njihove kosmatince, tako si tega želimo tudi z našimi spletnimi strankami.

Pred vsakim nakupom vas vabimo na virtualno kavico, da se bolje spoznamo, da spoznamo vaše želje in potrebe. Nimamo izdelkov, ki jih iščete? Pišite nam! V kolikor gre za kvaliteten izdelek, vreden našega zaupanja, ga z veseljem vključimo v ponudbo.

Kako pa so sploh izbrani izdelki, ki pridejo v ožji izbor za našo ponudbo?

Kot pri svojih živalcah, tudi v ponudbi trgovinice prisegamo na: manj = več. Manj (oziroma nič) nekakovostnih ali srednje kakovostnih izdelkov, več kakovostnih izdelkov po dostopnih cenah. Na naših policah so izključno izdelki, ki jih brez slabe vesti uporabimo tudi za bolje, bolj kakovostno življenje naših kosmatincev.

Trgovinico smo postavili na treh temeljih, ki jih strogo zagovarjamo še danes:

– LOKALNO
– OKOLJU PRIJAZNO &
– KVALITETNO

Z velikim veseljem podpiramo manjša lokalna podjetja, katerih trud zapečaten v vsakem izdelku popestri ponudbo naše trgovinice.

Ob izbiri vseh artiklov se prepričamo o kakovosti le teh ter pazimo, da izdelki niso sporni za kakovost življenja kosmatincev in da je njihova proizvodnja kar se da prijazna do okolja.

Domov

 

Blog

Papirnica Pika

Preberi več

Naše izdelke lahko najdete tudi v Papirnici Pika, ki ima poslovalnice na Prageskem in v Cirkovcah. 

So manjše podjetje, ki se nahaja na Pragerskem, natančneje na Ptujski cesti 4 (zraven trgovine Jager)  , prav tako imajo PE v Cirkovcah na naslovu Cirkovce 2b. V kratkem ( okrog Aprila 2022 ) pa tudi odpirajo vrata strankam v Kidričevem, natančneje Kopališka 4, kjer nastaja manjši trgovski center.

Ponujajo pisarniški in šolski material, ter pripomočke za ustvarjanje. Njihove papirnice so založene tudi z darilnim programom in pri njih lahko izberete tudi kakšno knjigo. 

Nudijo tudi kopiranje in tiskanje (format A4 in A3 – tudi na foto papir) , plastificiranje ( do A4 ) ter spiralne vezave različnih debelin. 

Za vse informacije so Vam na voljo na telefonski številki 040/381 – 148 ter na elektronskem naslovu papirnica.pika@gmail.com.   

Blog

M&M WOOD – Mojca in Marko – nova ponudba v spletni trgovini

Preberi več

V najini mali delavnici diši po lesu in ljubezni do ustvarjanja, da postane končni izdelek ponos naročniku kot nama. Najina ponudba se iz meseca v mesec dopolnjuje – družabne igre, dodatki za dom, pripomočki za učenje otrok, nakit, leseni napisi, vse za praznovanja in poroke, ustvarjalni material, promocijska darila,… Za vas izdelava izdelke in jih pobarvava po vaših željah.

PRAZNOVANJE OTROŠKEGA ROJSTNEGA DNE V GOSTILNI DOBNIKAR NA KATARINI

Naj vaš otrok praznuje tematski rojstni dan s prijatelji. S pestrim programom, ki ga prilagodimo starosti in sposobnosti otrok, bomo popestrili otrokov rojstni dan in zabavo z njegovimi prijatelji, s pomočjo animacije in pestro kulinarično ponudbo. Izbirate lahko med desetimi tematikami, znotraj katerih se prilagodimo želji otrok, zato nas kontaktirajte za celotno ponudbo.

 

RENT-A-MEH

Bi se radi naučili igrati harmoniko, a je nimate? Pri nas si lahko izposodite diatonične harmonike za učenje ali igranje. Na voljo izposoja različnih velikosti harmonik za odrasle in za otroke. Izposoja harmonike ni pogojena z učenjem harmonike pri nas.

 

POUČEVANJE HARMONIKE

Bi se rad/a naučila igrati harmoniko? Poučevanje harmonike od 6. leta starosti naprej, enkrat tedensko 45 minut. Če nimate svoje harmonike, lahko pri nas najamete harmoniko za krajše ali daljše obdobje. Izposojamo male in velike harmonike.

 

FOTOGRAFIRANJE

Naj bo spomin na dogodek, prireditev ali praznovanje večen. Fotografija pove veliko več kot tisoč besed, fotografija ostane večno, besede se pozabijo. Fotografije privabijo goste (fotografija hrane), fotografije obujajo spomine, … Naj bo vsak trenutek večen!

 

POVEZOVANJE PRIREDITEV

Z veseljem sodelujemo z vami pri pripravi besedil in povezujemo različne dogodke in prireditve z izkušnjami vodenja radijskih in televizijskih oddaj ter video vsebin za spletne strani različnih tematik.

 

OBLIKOVANJE BESEDIL

10-let izkušenj oblikovanja in pripravi vsebin, intervjujev za različne slovenske tiskane in spletne medije. Namesto vas napišemo članek za časopis, oblikujemo besedilo za različne dogodke (prireditev, pogreb, govor, …), različnih tematik. Imamo izkušnje priprave različnih vsebin (nosečnost, materinstvo, družina, poroka, opremljanje, zdravje, starost, …) z različnimi strokovnjaki iz različnih področij delovanja.

 

UREJANJE DRUŽABNIH OMREŽIJ

Imate svoj posel, a nimate časa, da bi urejali FB profil vašega podjetja? Naj to naredimo za vas. Vi se posvetite delu, mi marketingu in prepoznavnosti vašega podjetja in dela z urejanjem vašega socialnega omrežja.

 

Za vse informacije in storitve smo vam dosegljivi na:

Mojca Buh, s.p.
Osredek pri Dobrovi 7
1356 Dobrova

info@mojca-marko.si
buh.mojca@gmail.com

Blog

Podajmo si roke – sodelujemo – fotografinja Petra Nuzdorfer

Preberi več

Petra Nuzdorfer – Mali čudež narave – družinska fotografija

 

S Petro sva začeli sodelovati leta 2011, ko sem ji izdelala prve kapice za fotografiranje novorojenčkov. Izbirala sem malce drugačne materiale, ki niso za vsakodnevno rabo, Petra pa je naredila čudovite fotografije.

 

In kaj pove Petra o sebi:

S fotografijo se ukvarjam že kar nekaj let. Sicer ni moj primarni poklic, saj sem doštudirala za profesorico športne vzgoje, a vseeno me je moj hobi potegnil zelo globoko,k vse do dela s srcem in z dušo. To pa so mali čudeži narave. Začela sem z delom za različne revije po Sloveniji, mode, porok, sedaj pa se mi je srce ustavilo na zelo občutljivem in najbolj nežnem področju kar jih je, delu z malimi štručkami in malo večjimi razgrajači. Specializirana pa sem za družinsko fotografijo, kar zajema fotografiranje nosečniških trebuščkov, novorojenčkov, dojenčkov, otrok, rojstnih dni vaših malčkov, parov, družin. Vsak trebušček, ki ga poslikam, vsak novorojenček, ki mi ga prepustite in zaupate za tisti dan, vsak dojenček in otrok, s katerim se lahko nasmejim in ujamem nepozabne trenutke v svoj objektiv, vsaka družinica ki se veseli z menoj na potepu me napolne z energijo, srečo in zadovoljstvom. Fotografiram z dušo in veseljem, največ pa mi pomenijo vaši zadovoljni nasmeški na obrazu in veselje ob fotografijah vaših trebuščkov, otrok… Prepustite se mojim rokam ter objektivu, ne bo vam žal 😉 Prepustilo se mi je že preko 1000 novorojenčkov, še več dojenčkov in otrok ter družinic. Lepo nam je, pridite tudi vi!

Petra Nuzdorfer, fotografinja

 

Kontakt

STUDIO: LJUBLJANA ČRNUČE

Brnčičeva 13, GTC, prvo nadstropje, št.30
1231 Črnuče
Davčna: 45789606

DELOVNI ČAS v studiu:
pon-pet 8:00-14:00
sobote (nekaj terminov, samo za REDNA fotografiranja), jih je potrebno rezervirati mesec vnaprej

E-pošta: info@petranuzdorfer.com
Številka prenosnega telefona:  040/171-781

https://www.facebook.com/mali.cudez.narave/

Blog

NAT. – Natašin plišasti svet

Preberi več

Natašin plišasti svet je poln mehkih, puhastih, ročno izdelanih “pliškov”, ki se jih razveseli vsak otrok. 

 

– izdelki so izdelani izključno ročno in so unikatni;
– šivani so v celoti ročno, brez šivalnega stroja;
– v izdelavo je vloženega veliko dela, časa, ljubezni in pozornosti;
– zunanji material in polnilo sta iz poliestra;
– vzdrževanje: izdelke lahko oprete ročno ali v pralnem stroju (program za občutljivo perilo do 30°C);

Jaz se sploh ne morem odločit, kateri mi je bolj všeč, tako da je naša družina posvojila že dva, nagibamo se že k tretjemu 🙂

 

Natašina zgodba:

“V plišastem svetu sem se najraje izgubila ko sem bila majhna. Raznorazne živalice s bile moji najboljši prijatelji, v dobrem in slabem. Zaupala sem jim vse moje tegobe, z njimi delila veselje in pa na nek način so bile moja družba, ki jih sovrstniki enostavno niso mogli nadomestiti.

Res je bilo neverjetno, kako sem se za vsako živalico posebej spomnila kako ji je ime, kdo mi jo je podaril ali kje sem jo dobila.

Zbirka plišastih živalic, ki sem jih imela kot otrok, je bila kar številna in je, ko sem odrasla (kar se je zgodilo šele pred parimi leti :D) romala v dobre roke otrok s posebnimi potrebami v zavod na Igu.

Ljubezen do plišastih igračk je ostala in tako je nastala druščina, ki veselo živi v mojem plišastem svetu.”

 

Pokukajte na prodajne poličke in izberite tudi vi svojega plišastega prijatelja.

https://www.simso-baby.si/kategorija-izdelka/darila/rojstvo-otroka/

Blog

spoznajmo materiale – bombaž

Preberi več

Bombaž

 

Bombaž je zaradi svojih prijetnih lastnosti zelo priljubljen in zaradi naše našega strmenja nazaj k naravi vedno bolj priljubljen.

Zaradi izjemnih lastnosti bombaža so izdelki, narejeni iz teh vlaken zelo razširjeni. Zaradi svoje mehkobe in zračnosti so prijetnega občutka na koži.

Izdelki iz bombaža pa so tudi zelo preprosta za vzdrževanje, ker jih lahko peremo tudi do 90 stopinj Celzija, barvane pa od 40 – 60 stopinj Celzija. Ima pa tudi dobre lastnosti vpijanja vlage. Za spodnje perilo pa pomeni čistost in neoporečnost, zato je zelo pogosto uporabljen v zdravstvenih domovih in pri oblačilih za dojenčke in otroke.

 

V zadnjem času se je precej razširila uporaba eko bombaža in egipčanskega bombaža. Pri pletenju in kvačkanju je razlika v preji občutna. Običajen bombaž je trši in ima gosteje pleteno nit, eko in egipčanski bombaž sta pa redkeje pletena in zato tudi mehkejša. Bistvena razlika je pa seveda pri predelavi.

 

Za vzgojo ekološkega bombaža uporabljajo podobne postopke, kot so jih uporabljali včasih.  Za tak način pridelave potrebujemo več znanja in potrpljenja, zato je tudi pridelek nižji in posledično dražji. Če želimo narediti nekaj dobrega zase, za življenje svojih otrok in našega planeta, potem moramo te »slabosti« odmisliti, kajti oblačila, ki so narejena iz take tkanine, so zdravju in okolju prijazna ter veliko bolj kakovostna. To še posebej velja za otroška oblačila iz ekološkega bombaža, ki se dotikajo kože, saj obstaja manjša verjetnost, da bodo izzvala alergijo.

 

vir: internet

Blog

spoznajmo materiale – volna

Preberi več

Materiali – volna

 

Pri nakupu oblačil za hladnejše dni niti približno nismo pozorni zgolj na vzorce, modno barvo in modele, temveč tudi na podatke o tem, iz katerih materialov so stkana.

Je že res, da je treba gledati na to, da bomo na vsakem koraku videti modno in trendovsko, a dejstvo je, da so zaradi kakovostnih materialov naša oblačila dalj časa videti kot nova, so toplejša in nam bolj pristojijo.

Ker se temperature že spuščajo, vam predstavljam najbolj znane vrste volne in nekaj njihovih alternativ.

 

Kašmir

Kašmir je najkakovostnejša vrsta volne. Pridobivajo jo z izčesavanjem najfinejšega runa kašmirske koze. Videti je kot svileno mehko predivo, ki je toplo in lahko. Prav zaradi dejstva, da je kašmir zelo lahek, so puloverji in jope iz tega materiala prijetni na otip in jih zato rade oblečemo. Zaradi puhaste mehkobe ga vse pogosteje dodajajo tudi zimskim šalom. Največkrat nastopa v kombinaciji s svilo, a ker je na trgu zaslediti vse več ponaredkov, je pri nakupu dobro še enkrat pogledati na listek, na katerem je napisana vsebnost posameznega materiala – še posebej, če ima izdelek sumljivo nizko ceno.

Alpaka

Volna alpaka je precej podobna kašmiru, a jo pridobivajo iz volne alpak. Alpake so udomačena vrsta južnoameriške kamele. Njihova domovina so Andi, po videzu pa so precej podobne lamam. Njihova volna slovi po izredni kakovosti in je zaradi barvite dlake na voljo v mnogih naravnih barvnih odtenkih. V tekstilni industriji je še posebej cenjena volna mladičkov, ki je še posebej fina.

Merino

Merino volna je prav tako ena izmed zelo finih vrst volne. Je nežna kot svila, saj je dlaka avstralskih ovac merino tanjša kot dlaka drugih živali, ki dajejo volno. Poleg tega, da je znana kot izreden izolator, ki telo ščiti pred mrazom in vlago, slovi tudi po izredni mehkobi. Večinoma jo najdemo v sestavi tanjših puloverjev in kot podlogo v zimskih škornjih, a ker velja za cenejšo alternativo kašmira, je pričakovati, da bo njena uporaba v naslednjih letih strmo narasla.

Strižena volna

Če dobite v roke izdelek iz strižene volne, je to znak, da prihaja neposredno od živali in da torej ni obdelana. Ta vrsta volne je cenovno precej ugodna in zato ne preseneča, da je najpogostejša izbira pri puloverjih, pulijih in jopicah. Vse bolj priljubljeno je tudi recikliranje strižene volne: groba in ostra volna, ki pri tem nastane, je idealna za klobučevino, ne pa tudi za sestavo oblačil.

Angora

Angora je izredno mehka in prestižna volna istoimenskega zajca. Zaradi večjega zaslužka se kot angora velikokrat prodaja tudi navadna zajčja dlaka, zato je treba biti pri nakupu oblačil iz tega materiala še posebej previden. Angoro lahko hitro zamenjate tudi z moherjem, ki pa je dlaka angora koze. Obe vrsti volne sta na prvi pogled videti zelo puhasti, a imata obenem tudi kar nekaj pomanjkljivosti: štrleča vlakna na oblačilih iz angore ali moherja lahko ob stiku namreč močno dražijo oči, zato morda niso najboljša izbira.

Akril

Akril je sintetično vlakno in priljubljen nadomestek volne. Ko prvič oblečemo oblačilo iz akrila, nam daje podoben občutek kot od živali pridobljena volna. Ne praska, velja pa za precej težak material. Velika pomanjkljivost akrila je tudi ta, da ni zračen, zato se v puloverju iz te tkanine začnemo potiti veliko prej, kot v naravni volni. Prav tako začnejo na sintetiki hitreje nastajati mucke, ki jih velikokrat le s težavo spravimo z oblačil. Včasih je torej dobro pogledati, iz česa je oblačilo narejeno, preden ga kupimo. To, kar je lepo za oči, namreč ni vedno prijazno tudi do naših živčkov in potrpljenja.

Viskoza

Viskozo pridobivajo iz celuloze in ni sintetičen material, kot se pogosto domneva. Je zelo priročna in udobna za nošenje. V zimskem času prijetno greje, poleti nekoliko hladi, torej je po funkciji precej podobna bombažu. Če iščete lep zimski pulover, je pri izbiri veliko odvisno tudi od materiala in glede na vse karakteristike viskoze, je ta lahko v večini primerov prava izbira – pa še precej ugodna je.

 

vir: internet