O MENI:

Moja babica je zelo rada pletla in vedno sem občudovala njene izdelke. Ker je bila zelo potrpežljiva, me je dokaj hitro začela učiti osnov pletenja. V osnovni šoli sem se tako z veseljem priključila rokodelskemu krožku, kjer sem svoje tedanje znanje pletenja še izpopolnila, naučila pa sem se tudi kvačkati, vesti, šivati in še marsikaj. 

Ko sem postala mamica, sem pletenje velikih jopic in puloverjev zamenjala z oblačilci za svojo štručko. To delo me je tako veselilo, pomirjalo in izpopolnjevalo, da sem se odločila in začela izdelovati otroška oblačilca namensko za prodajo. Tako zvečer, ko v hiši potihne otroški ‘živžav’, vzamem kvačko ali pletilke v roke in delam.

Izdelujem oblačila, ki spominjajo na čase naših babic, ki so urno vrtele pletilke in kvačke, oblačila ki so topla, udobna in prijetna a dandanes že malo pozabljena. 

Copatke in oblačila izdelam po navdihu, brez shem in načrtov, tako da je vse  unikatno.

Oblačila izdelujem iz kvalitetnih materialov, dobavljivih na slovenskem tržišču. Večino oblačilc za dojenčke izdelam iz 100% bombaža, za zimska oblačilca uporabljam mešanice z volno ali mešanico bombaža in akrila.

Nekatera oblačila izdelam tudi iz ekološkega bombaža in merino volne. Cene oblačil iz ekološkega materiala in merino volne so višjega cenovnega razreda, zaradi cene materiala.

 

OTROŠKA OBLAČILA

Čudovite in prijetne jopice, hlače, kapice,klobučki, razni kompletki – vse v kompletu ali posamično. 

Oblačilca so izdelana tako, da se otrok v njih počuti udobno. Material je nežen do kože in je tako ne draži. Vzdrževanje je enostavno – običajno se lahko pere v pralnem stroju.

 

COPATKI

Največ časa posvetim izdelavi različnih copatkov. Za tople nožice pozimi in za prijetno počutje tudi poleti. 

Poletne copatke izdelujem iz bombažne preje. Tako niso vroči a dovolj topli, da v hladnih večerih zaščitijo drobne nožice. 

Zimske copatke izdelujem iz raznih mešanic volne, da so topli.